Artikler
Daglig horoskop
Synske

Helbredende positurer


Tekst: Elisabeth Hægeland elisabeth.haegeland@mediumforlag.no

 

De fleste samleiestillinger kan ha en helbredende virkning hvis man har den riktige intensjonen. Grunnholdningen må være at man sammen vil lindre problemer med ekte og ubetinget kjærlighet til hverandre. Doktor Stephen Chang har i sin bok «The Tao of Sexology» anbefalt ulike samleiestillinger som har helbredende virkning på bestemte lidelser.

 

Svanen
Mannen ligger på ryggen, og kvinnen lener seg over han med ett det ene benet bøyd, og det andre benet utstrakt. Hun roterer bekkenet så lenge hun klarer uten at det blir ubehagelig. Svanen kan være spesielt bra for kvinner som lider av hodepine, dårlig blodsirkulasjon og menstruasjonsproblemer som kramper og tunge eller svake energistrømmer.

Flamingoen
Begge parter ligger på siden med bena utstrakt, med unntak av kvinnen som bøyer det ene kneet så mye hun kan. Når kvinnen ligger på sin venstre side med venstre ben bøyd, kan flamingostillingen hjelpe mot leddbetennelser og skjelettproblemer. Dersom hun ligger på høyre side med høyre ben bøyd, kan den lindre problemer med blodårene.

Svalen
Kvinnen ligger med knærne bøyd opp mot brystet og føttene over mannens skuldrer. Mannen kneler foran henne og trenger dypt inn i henne. Her gjøres skjeden kortere, som gjør en spesielt dyp inntrengning mulig. Kvinnen bør utføre roterende bekkenbevegelser mens partneren holder seg i ro. Svalen kan hjelpe mot anemi og dårlig blodsirkulasjon.

Isfuglen
Mannen står på knær og hender over kvinnen. Hun ligger på ryggen med flere puter under seg, og omringer mannens hofter med sine ben. Han trenger inn med grunne støt, og deretter utfører hun roterende bekkenbevegelser vekselvis med og mot klokka så lenge som mulig. Isfuglen kan ha gunstig virkning på kvinnens indre kjønnsorganer, og kan bidra til å lindre problemer som oppstår i magesekken og milten, særlig fordøyelsesproblemer.

Duen
Kvinnen ligger på ryggen og slynger bena om mannens hofter, mens han går ned på kne og trenger inn i henne med bare halve lemmet. Deretter roterer kvinnen bekkenet med eller mot solen så lenge hun klarer. Duen skal bidra til å lindre problemer knyttet til bukspyttkjertelen og leveren, og lette vansker med svake knær og andre ledd.

Slangen
Det avgjørende for hvilke nyttevirkninger denne stillingen kan gi, er hvordan begge parter beveger seg. Hvis mannen har problemer med blodet, som lavt eller høyt blodtrykk eller anemi, kan han lindre dette ved å bevege seg opp og ned under henne. Beveger kvinnen seg opp og ned på penis med roterende bekkenbevegelser mens han ligger stille, blir skjeden hennes grundig massert. Det kan være gunstig for kvinnens nervesystem, lever og syn.

Apen
Mannen ligger på ryggen, og kvinnen kneler oppå ham med ansiktet vendt mot føttene hans. Hun holder rundt penis slik at bare hodet trenger inn, samtidig som hun roterer bekkenet vekselvis med og mot solen. Apestillingen er spesielt bra mot vannlatingsproblemer, men den kan være vanskelig å utføre for kvinnen.

Kaninen
Kvinnen ligger på ryggen og mannen oppå henne, og begge har beina utstrakt. Hun utfører så roterende bekkenbevegelser vekselvis med og mot klokken. Kaninen er spesielt gunstig for kvinner som lider av energimangel som gir slapphet og svakt åndedrett. Stillingen har allment helbredende nyttevirkninger. 

Kilde:
«Gudommelig sex: Tantrisk og taoistisk elskovskunst» av Caroline Aldred, N.W. Damm & Søn AS, 2005.

Tags sex